logo perspectief 2018


PERSPECTIEF IN PRAKTIJK

Deelnemen aan een leerwerktraject van Perspectief betekent vanaf dag 1 leren en werkervaring opdoen in de praktijk. In een gewoon  bedrijf, voor echte klanten, waar deelnemers samen nodig zijn om het bedrijf te runnen. Stapsgewijs leren, ieder op zijn eigen niveau, waarbij bedrijfsnormen worden gehanteerd. Praktische vaardigheden en aandachtspunten voortkomend uit de praktijk worden besproken met de leermeesters en begeleiders en waar nodig omgezet in te volgen trainingen. Dit kunnen sociale vaardigheid trainingen zijn zoals bijvoorbeeld: “communicatie op de werkvloer” of ”opkomen voor jezelf” of “omgaan met agressie”. Maar ook “leren solliciteren”. Informatie over de verschillende leerwerkbedrijven, uit verscheidene sectoren, vindt u hiernaast.

 MG 5873 copyRestaurant de Kloosterkeuken is gevestigd in een prachtige locatie in Haarlem: een oud klooster. Het team van de chef-kok, souschef en gastheer zorgt samen met vijftien deelnemers voor een restaurant op niveau. Een Frans-Italiaanse kaart met seizoensgebonden gerechten. Gerechten die vakmanschap vragen van de keuken en van de bediening. Bij mooi weer is er ook een terras buiten. Hier leren de deelnemers zelfstandig werken en liefde opdoen voor het horeca-vak. Binnen de Kloosterkeuken en de Ripper kan je de volgende opleidingen volgen:
-Entree: assistent horeca
-MBO2: opleiding gast-heer/vrouw
-MBO2: opleiding kok